Topbar oz9rh.dk

Velkommen til hjemmesiden http://www.OZ9RH.DK/

Menu oz9rh.dk
 
  FORSIDE
  INFORMATION
  KONTAKT
  ADOBE FOTOGRAFI
  ANYTONE RADIO
  ARKEN OPTICS
  BILLEDER
  CHROMECAST
  FILM
  FOTOGRAFI
  FOTOPROGRAMMER
  HARDWARE
  HUMOR
  HUNDESKOVEN
  HUSK RING 1812
  ICOM IC-7000
  ICOM IC-7400
  JAGTRADIOER
  KENDO I HERNING
  KØB & SALG
  LINKS
  LYSTFISKERI & LINKS
  Fiskegrej Aliexpress
  MINE TYT & BAOFENG RADIOER
  NANOVNA TESTER
  NASSERVER 918+
  NATUR & JAGT
  RADIOLINKS
  REOLINK
  SAMSUNG GALAXY
S21 ULTRA 512GB
  SHOTOKAN KARATE
  SIDSTE NYT
  SOFTWARE
  TEAMVIWER SUPPORT
  VÅBEN & JAGTVÅBEN
  ADMIN.
SB
 
Google

24-01-2024
online !

Hjemmesider er stadig under udførelse og vil løbende blive opdateret.

 
KENDO I HERNING
 
 
 

Træner Jesper Kirkeby Andersen 2. Dan

 
     
 
 
 
Et kort klip fra Kendo træning 19-11-2019
 
 
 

 

 
Kendo betyder sværds vej på japansk og er en kampstilart med rødder i Kenjutsu og bushido.Det er en semi kontakt kampstil, hvor man kan angribe "skære" efter kontakt punkter fordelt på kroppen. Gennem Kendo får man fysisk og mental træning med stærk fokus på etikette og vilje.
 
 
 
 
 
 
 
 


Kilde

Bushido  ( 武士道 , "vejen af krigere") er en japansk samlebetegnelse for de mange æresbegreber og idealer, der dikterede den samurai livsform, [1] løst analogt til europæisk begreb ridderlighed. "Vejen" stammer fra samurai moralske værdier, som oftest understreger en kombination af oprigtighed, frugalitet, loyalitet, kampsport mesterskab og ære til døden. Født fra Neo-konfucianismen i tider med fred i Edo-perioden (1600-1878) og efter konfucianske tekster, samtidig med at blive påvirket af Shintoog zenbuddhisme , så den voldelige eksistensen af samurai skal modereres af visdom, tålmodighed og sindsro. Bushido udviklet mellem 16. og 20. århundrede, debatteret af pundits, der troede at de byggede på en arv fra det 10. århundrede, selvom nogle forskere har bemærket, at udtrykket bushido selv "sjældent erklæret i før moderne litteratur". Under Tokugawa-shogunatet blev nogle aspekter af krigsværdier formaliseret til japansk feudalovgivning. Ordet Bushido blev første gang brugt i Japan i løbet af det 17. århundrede i Koyo Gunkan , , men kom ikke ind i almindelig brug før efter 1899 udgivelsen af Nitobe Inazo 's Bushido: Den Sjæl Japan . [8] I Bushido (1899) skrev Nitobe: Bushido er så koden til moralske principper, som samurai blev påkrævet eller instrueret til at observere. Oftere er det en kode uudnyttet og uskreven ... Det var en organisk vækst i årtier og århundreder af militærkarriere. For at blive en samurai skal denne kode beherskes. Nitobe var den første til at dokumentere japansk ridning på denne måde. I Feudal og Moderne Japan (1896) skrev historikeren Arthur May Knapp: Samuraien for tredive år siden havde bag sig tusind års uddannelse i ærelagen, lydigheden, pligten og selvopofrende ... Det var ikke nødvendigt at oprette eller etablere dem. Som barn havde han kun at blive instrueret, ligesom han var fra hans tidligste år, i etiketten til selvoplivning.://en.wikipedia.org/wiki/Bushido

 

Ved det 65. mest Japan Kendo-mesterskab i november vandt 5. dan Hidehisa Nishimura sin 2. titel, og slog den tredobbelte vinder, 7. dan Ryoichi Uchimura, med 2 strejker i håndledsbeskyttelsen, begge mænds foretrukne teknik. 7. dan kendoka Alex Bennett analyserer den intense kamp om teknik og temperament og forklarer, hvordan Nishimura vandt. Alex belyser også grundlaget for vellykkede ippon-angreb såvel som kunsten at zanshin, et koncept, der er centralt i kendo-filosofien.
 

 

 
 
 
 
 
Kendo.com presents Kendo in Japan, Training and demonstration at Kagawa University Kendo Club in Takamatsu. . Professor Shinichi Yamagami is leading the class.Hon. Consul General of Japan Leif Almo was filming
 
 
 
 
 
 

   
   

Links

KENDO I DANMARK

Dansk Kendoforbund

http://www.kendo-dkf.dk

Københavns Kendo

http://www.kenseikai.dk

Odense Kendo

http://www.kendosyd.dk

Nordfyns Kendo

http://www.kendosyd.dk

Vejle Kendo

http://www.kendosyd.dk

Aarhus Kendo

http://soryukan.dk

Thy Kendo

http://thykendo.dk

 

 

INTERNATIONALE KENDO SIDER

Europæisk Kendoforbund

http://www.ekf-eu.com

Det internationale Kendoforbund

http://www.kendo-fik.org

All Japan Kendo Federation

http://www.kendo.or.jp

 

 

LINKS TIL KØB AF UDSTYR

Nine Circles

http://www.ninecircles.co.uk

All Japan Budogu

http://www.alljapanbudogu.com

Kendo Bogu

http://www.kendo-bogu.com

KendoStar

http://www.kendostar.com

Tozando

http://www.tozandoshop.com

Sankei

http://www.zen-sankei.com

Kendo-sport

https://www.kendo-sport.de

Budoxperten

https://budoxperten.dk

 KendoStar International 

 https://kendostar.com

 

Fra Samurai tid til moderne tid.
En samurais primære våben var han/hun’s japanske sværd og bue. Begge dele var/er hellige i Japansk shinto religion og for samuraierne. Derfor ville for en stor del af deres træning bestå i at lære disse to våben at kende. For at lære sværdkamp var der to stilarter man trænede, nemlig kenjutsu (forberedt kamp) og Iaijutsu (uforberedt kamp). Begge stilarter havde mange skoler (ryu) og kendo startede sit liv her som Kenjutsu gekkiken.  Gekkiken var i tiden en lidt atypisk variation af kenjutsu, hvor man trænede frikamp med bambussværd og rustning, blandet med en jujitsu lignende nærkamp. Normen var ellers at træne i faste former, men som det er med soldater, blev det nok lidt kedeligt i længden og man ville gerne have noget der var tættere på virkeligheden. Sværdkamp i det nye samfund Efter Japans omstillingen til en moderne samfundsstruktur i 1868 (Meiji restaurationen), begyndte antallet af elever i sværdskolerne naturligt nok at falde kraftigt.  Lederne af de ældste (koryu) sværdskole indså, at hvis deres historie skulle have en plads i fremtiden, var de nød til at omforme træningen og lave nye principper. Gekkiken var et godt udgangspunkt og derfor blev det i 1912 en selvstændig stilart og blev omdøbt til kendo, sværdets vej.  Kendo har pga. sin historie rødder i de systemer der var grundlaget for samuraikulturen og traditionel bushido.  Kendo i politiet Kendo i Japan har altid været tæt knyttet til politiet og uddannelsessystemet.  Den historiske tilknytning til politiet, kommer sig af, at en stor del af de politibetjente der udgjorde hovedstyrken i politiet da korpset blev oprettet, var tidligere samuraier. Det var samuraiernes autoritet og kamperfaring, der lagde grundlaget for den orden, respekt og tillid, som korpset skulle opbygge i det nye samfund efter Meiji restaurationen. Af denne grund er Kendo i dag obligatorisk for dele af politikorpset og mange af de store kendte kendo kæmpere er fra politiet.

Kendo i skolen
Kendo trænes også i det japanske skolesystem fra folkeskolen til universitetet. Sammen med Judo er det de kampstilart valgfag som elever typisk kan vælge imellem. Kendos historie i skolesystemet var i en periode efter 2. verdenskrig presset af, at det nationalistiske styre under krigen, havde brugt de militaristiske aspekter af kendo, jukendo (bajonetkamp), naginatado (polearms), kyudo (bueskydning) samt delvist judo til, at træne helt unge børn til at blive gode soldater. Dette gjorde at den amerikanske administration efter krigen forbød træningen af blandt andet kendo helt ind til 1952.  Konsekvensen af denne ufrivillige pause i kendo kan stadig ses i dag. Mange højt graduerede forsvandt og man kunne ikke udføre gradueringer af samme kvalitet som før. Derfor besluttede man at reducerede det eksisterende 10 dan system, til de 8 dangrader der er i dag. På denne måde kunne man beholde sin autencitet og på samme tid vise respekt for tidligere generationers evner. Kendo efter krigen For at få lov til at træne kendo igen efter krigen, måtte man oprette et demokratisk styret forbund til, at overtage styringen af kendo fra den tidligere statsstyret organisation. Derudover blev indført en sportslig dimension i kendo for at underbygge opfattelsen af en sportsaktivitet. Alt sammen for at sikre at kendo ikke senere kunne misbruges, som det blev under krigen.  De traditionelle værdier i kendo har levet videre og trives også under demokratiske værdier. Der hvor der opstår flest konflikter og selvmodsigelser, er mellem de gamle værdier fra samuraitiden og de sportsværdier der blev lagt ind i stilarten efter krigen.  Denne konflikt er kendt af stort set alle og der føres seriøse diskussioner om emnet, lige som der også kan laves sjov med problemerne. På denne måde prøver man at rumme alle og leve et godt fællesskab. For at sikre at de ”rigtige” værdier blev udbredt i hele verden, er der fra Japansk side gjort meget ud af at udbrede kendskabet og forståelsen til japansk kendo og sikre at klubber i hele verden har adgang til et japansk netværk. Dette gør at der i nogle lande uden for Japan, er mere fokus på den traditionelle træning end den sportslige/konkurrence præget retning.

Sport og kendo
Kendo i dag er en kampstilart, der har sine rødder fast plantet i samuraitidens ånd, men som samtidig insistere på være en moderne kampsport med turneringer som EM og VM. Som medlem af SPORTSACCORD er Internationalt kendo forbund (FIK) også anerkendt på verdensplan, som kendos retsmæssige verdensforbund. Det betyder at kendo er en del af World Combat Games og det vil være FIK der forhandler/afgøre om man vil gøre Kendo til en olympisk disciplin.  Når det kommer til OL er der foreløbig ingen planer om deltagelse. Det er historisk set et emne hvor der er kraftige holdninger og modstand.  Den overvejende holdning er at kendo filosofisk og kampteknisk set, er for langt fra den Olympiske ide til at man kan forene de to. Derved holder man sit historiske ophav højere end de kommercielle- og økonomiske fordele som OL ville give.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
De Syv Samuraier er en af Akira Kurosawas mest kendte og omtalte film, og den var på sin tid den dyreste japanske film, der var lavet. Filmen blev belønnet med Sølvløven ved Venedigs Filmfestival, og den blev endda dobbelt Oscar-nomineret. Vi befinder os i 1500-tallets Japan. Bønderne i en lille by er trætte af hele tiden at blive overfaldet og plyndret af banditter. Byens vise mænd råder dem til at rekruttere nogle samuraier - professionelle krigere - der kan beskytte dem mod overfaldene. Det varer ikke længe, før syv meget forskellige samuraier har stillet sig til disposition.

"The Seven Samurai" (original titel: "Shichinin no Samurai") er en japansk film fra 1954 instrueret af Akira Kurosawa. Filmen er en episk actionfilm, der følger historien om en gruppe samuraier, der bliver hyret til at beskytte en landsby truet af banditter. Den er kendt for sin dybde i karakterudvikling, intensitet af kampscener og for at være en af ​​de mest indflydelsesrige film i filmhistorien Handlingen foregår i 1500-tallets Japan, og den følger syv samuraiers rejse, der bliver rekrutteret til at hjælpe en fattig bondefamilie, der jævnligt bliver bestjålet af banditter. Samurai-gruppen består af forskellige individer, hver med deres egne færdigheder og personligheder. Filmen udforsker temaer som ære, loyalitet og opofrelse, mens den giver et kritisk blik på de sociale strukturer i denne periode af japansk historie. "The Seven Samurai" er blevet rost for sin instruktion, manuskript, skuespilpræstationer og dens indflydelse på genren. Den har også inspireret flere senere værker, herunder den amerikanske western The Magnificent Seven fra 1960, som er en løs tilpasning af Kurosawas film. Filmen er en klassiker i verdensbiografen og har en væsentlig plads i filmhistorien.

 
 
 
 
 
 
1975-1982 Shotokan Karate Akademi J.K.A. Vice Chief Instructor af JKA, Shihan Masahiko Tanaka,
Japan Karate Association Jeg har bestået eksamen 1 & 2. Dan graduering (sortbælte) 1 Dan. 2. marts 1975. 2 Dan. 14. november 1982.http://www.karate-akademi.dk/
Det meste af mit ungdomsliv gik med at træne Shotokan Karate som jeg havde meget glæde af.
 

Exit